Det handlar om 33-årige Tobias Enström, med 719 NHL-matcher för Atlanta Thrashers och Winnipeg Jets på sitt CV. Efter elva år i världens bästa liga vänder Enström alltså hem till Modo, med vilka han vann SM-guld 2007.

– Det känns helt fantastiskt att få presentera Tobbe. Vi har skrivit kontrakt med honom för resten av säsongen, säger sportchefen Michael Sundlöv till allehanda.se.

Förra året var den stora hemvändaren till HockeyAllsvenskan Nicklas Grossmann som vände hem från NHL för spel i Södertälje. I år är det alltså Enström, som är en diametral motsats, spelmässigt, till Grossmann. Enström har under sin karriär gjort sig känd som en puckbärande, dynamisk och rörlig back som gärna driver på spelet från backplats. Modo presenterade sin drömvärvning under en presskonferens på torsdagen.

– Jag får lite rysningar att dra på mig tröjan igen och det ska bli kul att kliva in i Fjällräven. Jag vill ta tillbaka klubben till finrummet. Det är målsättningen med året. Jag ser fram emot säsongen, var Enströms första ord som nygammal Modospelare.

Det kom inte som någon jätteöverraskning för hockey-Sverige, utan det har mer varit en tidsfråga om när det skulle offentliggöras.

– Det har varit en cirkus under senaste veckorna. Det är första gången jag varit free agent och det har varit en annorlunda sommar. Dock har jag och min familj kommit fram till att vi vill stanna i Örnsköldsvik. Det finns ingen bättre plats att spela på än Modo Hockey, säger Enström själv.

I och med Enströms påskrift har Modo också gjort klart med sin lagkapten för kommande säsong.

Det var ingen tvekan när Hellkvist väl frågade. Jag är först och främst stolt. Senaste gången jag var här var Svartvadet kapten och det var en fantastisk kapten. Jag bär det med stolthet, säger Enström.

Michael Sundlöv:

– Det kommer betyda mycket för oss både på isen och vid sidan av isen att han nu ansluter till laget. Han har ett stort hjärta för både Örnsköldsvik och Modo och han kommer att göra allt som krävs för att göra gruppen bättre, säger han till klubbens hemsida.

Tobias Enström har, förutom de dryga 700 NHL-matcherna, hunnit med att spela för Tre Kronor i två VM-turneringar och ett OS. Han är gift med förre CMore-profilen Camilla Enström (tidigare Nordlund).