Inför fredagens match var det bara Tingsryd som hade gjort färre mål i Hockeyallsvenskan än VIK med sina 32 mål jämfört med VIK:s 37 mål.

Backen Emil Wahlberg stannar ofta kvar efter träningarna och tränar extra på sitt skott. Mot Vita Hästen fick han betalat för den träningen när han gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.

– Jag försöker träna så mycket som möjligt eftersom vi får tiden till det. Jag och Kim Johansson brukar köra ihop, säger Emil Wahlberg efter 6–0-segern.

Artikelbild

| Emil Wahlberg hade all anledning att jubla sedan han bidragit med två mål när VIK vann mot Vita Hästen.

Emils första mål som innebar 1–0 kom med bara elva sekunder kvar av första perioden.

– Jag visste att det var lite tid kvar. Jag fick ett bra pass av Kellen Jones och jag försökte bara få pucken på mål. Den här gången gick det vägen.

VIK fick en bra start på andra perioden i och med att Jens Holmström ur snäv vinkel kunde trycka in 2–0 efter drygt en minuts spel.

Emils andra mål som innebar 4–0 kom i numerärt överläge sedan hemmalaget tryckte ner gästernas box allt djupare i egen zon.

Artikelbild

| Emil Kruse var omutlig när VIK körde över Vita Hästen.

– Det kändes som det var ett bra numerärt överläge. Förr eller senare skulle vi få utdelning. Den här gången var det jag som fick göra det med ett slagskott.

Det var i andra perioden som VIK grundlade segern genom att fyra mål inom loppet av 13 minuter. Flera av målen var riktigt läckra.

– Det var psykologiska viktiga mål som vi fick den här gången. Senaste gången fick vi ett tungt mål emot oss. Det var skönt att vi kunde hålla ut och göra en bra insats över nästan 60 minuter.

Att VIK ledde med 1–0 efter första perioden ska laget tacka sin målvakt Emil Kruse för. För under de sista sju minuterna av perioden var det Vita Hästen för hela slanten som skapade ett flertal bra lägen där det borde ha blivit mål, men en alert Kruse såg till att freda sitt mål.

– Vi började bra första sju minuterna, men sedan tycker jag att vi går ner oss och de kan ta över. Det är puckar på mållinjen, men vi reder ut och det var riktigt skönt.

Hur var det att få spela på en klar ledning?

– Det är alltid skönare att spela på en ledning. Speciellt när den var så stor. Det var en bra match från vår sida och vi spelade som vi skulle förutom tio minuter, svarar Emil.

I sin 14:e match för säsongen kom Emil Kruses första nolla.

– Det är kul alltid att få kliva fram och få göra de avgörande räddningarna. Jämfört med Västeråsmatchen så städar vi undan på bättre framför mål. Det är roligt att hålla nollan första för säsongen, men jag tar hellre tre poäng än jag håller nollan. Den här gången fick jag dock båda sakerna, konstaterar Emil Kruse.