Och som så ofta förr när det rör sig om hockeynyheter är det Expressens MrMadhawk som dragit fram nyheten. Han skriver: "Uppgifter säger att detta i första hand ska handla om att låna 26-åringen en kortare period, men att det också blir ett perfekt tillfälle för Rögle att se vad han går för i SHL-sammanhang. Efter de matcherna kommer man att ta en ny avstämning med Västerviks sportchef Emil Georgsson, om att eventuellt göra en större affär."

Rögle tappar två forwards (Lucas Elvenes och Nils Höglander) till JVM och agerar då genom att "testa" Mingoia. I slutet av oktober berättade MrMadhawk först om intresset för Mingoia, ett intresse som nu verkar mynna ut i någon typ av affär.

"Vid Västerviks match mot IK Pantern fanns Rögles sportchef Chris Abbott på plats i Rosengårds Ishall för att spana på amerikanen, som konsekvent vräkt in poäng under hösten.

Uppgifter säger att Abbott även samtalade med Mingoia i den matchen, på liknande sätt som han gjorde med Olle Liss föregående säsong", skriver Madhawk.