LÄS MER: "De skrek, tog kort och filmade oss"

I samband med onsdagens derby tog sig supportrar till IK Oskarshamn in på läktardelen där Västerviks IK:s supportrar stod. Enligt uppgift ska supportrarna ha applåderat när Oskarshamn gjorde något bra samt tagit kort och filmat delar av VIK:s supportrar.

– När matchen väl kom igång började de agera ganska märkligt. Det applåderades när Oskarshamn gjorde något bra samtidigt som de stod och tog kort och filmade oss andra i klacken. Och senare när IKO gjorde 3–1-målet började de applådera, skrika och höja armarna bort mot Oskarshamns klacksektion. Då började vi verkligen ifrågasätta vad de gjorde där, berättade ett av VIK-fansen under torsdagen.

Nu har en av de utpekade supportrarna hört av sig till Sporten i ett mejl.

"Det var jag och tre polare. Två stycken är VIK-supportrar och två är supportrar till Oskarshamn. Två av oss ville vara i VIK-klacken och de andra hängde med eftersom vi gick på hockeyn tillsammans", skriver de bland annat.

Och vidare:

"Detta med att vi filmade och tog kort stämmer inte. Det som stämmer är att vi tog snapchats på oss själva. Det var så klart inte meningen om någon annan kom med. En av oss som är Oskarshamn-supporter råkade heja till när Oskarshamn gjorde mål vilket var väldigt fel. Jag vill förklara och be om ursäkt till Rödblåa fans om de tog illa vid sig. Det var inte meningen att det skulle bli någon stor grej", skriver en av de utpekade supportarna i mejlet.

vik