Det kom knappast som en överraskning för någon, men nu är i alla fall Alexander Viklund presenterad och klar för VIK.

torsdagseftermiddagen presenterades även Jonas Fransson, tillhörde Västerviks IK:s allra viktigaste spelare förra säsongen, som officiellt klar för en fortsättning.

26-årige Viklund är född i Piteå med Storfors AIK som moderklubb. Tidigt blev det flytt till Luleå och spel i J18- samt J20-laget.

Efter det testade Viklund lyckan i Nordamerika och juniorligan WHL i Chilliwack Bruins. Där gjorde Viklund två bra säsonger innan han 2010 flyttade hem till Sverige och hockeyallsvenskt spel med Bofors (nuvarande BIK Karlskoga).

Sedan dess har VIK:s senaste nyförvärv hållit till i Karlskrona där det blivit fyra säsonger. De två första i allsvenskan och de två senare i SHL efter Karlskronas sensationella uppflyttning. Den senaste säsongen spelade Viklund totalt 46 matcher i SHL:s grundserie med fyra mål och 16 utvisningsminuter som facit.

Som spelare beskrivs 182 centimeter långe Viklund ofta som en snabb ytterforward med en hård och aggressiv spelstil.

Nu väntar återigen spel i Hockeyallsvenskan för Viklund och det är ingen vågad gissning att forwarden tagit ett steg nedåt i seriesystemet för att få en större roll och mer speltid. Vilken roll som erbjuds i VIK återstår att se, men att det är en spelare med en del rutin och stor potential råder inga tvivel om.