– Jag är väldigt sugen på att sätta igång och spela, säger VIK:s kanadensiske forward Gabriel Desjardins.

Det var en trött men glad Desjardins som efter 90 minuter med sitt nya gäng redan kände sig som hemma.

– Haha, ja riktigt så hemma känns det kanske inte ännu. Första träningen bådar dock gott och jag gillar det jag sett av staden och laget hittills. Jag har bara kunnat vara på is runt två gånger i veckan hemma i Kanada så det kommer att ta en liten stund innan jag är i full fart, säger Desjardins, som flög till Sverige från Montreal via Island.

Artikelbild

Gabriel Desjardins.

Den andra nya bekantskapen tisdagens VIK-träning var backen Kevin Schulze. En mindre, rörlig och spelande back, av meriterna, rapporterna och första träningen att döma.

– Seriepremiären kommer fort och det är bara att gilla läget. Jag kommer att ge allt för laget från början och jag gillar att ha förväntningarna på mig, säger Schulze.

Och hans första känsla är att den större isytan kommer att passa honom.

– Det var lite jobbigare när vi hade längre åkning, haha.

Artikelbild

| Kevin Schulze i röd tröja

– På det stora hela är det såklart lite mer yta att jobba på och för mig som gillar att hitta lösningar blir det ju mer att arbeta på, säger Schulze, vars rutt till Sverige började i Minneapolis och vidare till Sverige via New York.

Duon anlände till Sverige i måndags och givetvis var jetlaggen ett problem.

Artikelbild

| Gabriel Desjardins.

– Måndagskvällen var hemsk. Minneapolis är sju timmar efter Sverige så kroppen ville gå och lägga sig ganska tidigt, säger Schulze.