I ett pressmeddelande går klubben ut med att man tar in 32-årige backen Niklas Enberg som har flera års erfarenhet från hockeyallsvenskan. De fyra senaste säsongerna har han tillhört Tingsryd och innan det klubbar som Troja/Ljungby, Piteå, Sundsvall Hockey, IK Oskarshamn, och Odense i danska högstaligan.

– I och med Niklas Folins skada är vi en back kort ett tag framöver. Niklas Enberg fanns tillgänglig och från båda sidor fanns intresse att känna på varandra lite, säger sportchefen Emil Georgsson i pressmeddelandet.

Om det blir någon permanent lösning – eller om det bara rör sig om att han kommer träna med klubben, återstår att se.

– Niklas kommer att träna och spela match med oss nästa vecka, sedan får vi sätta oss ner och titta på framtiden och se om det blir en permanent lösning, säger Georgsson.

VIK är inte heller nöjda med den negativa trenden i de tre senaste träningsmatcherna (Vimmerby, Karlskrona och Vita Hästen) där det blivit tre förluster efter mestadels dåligt spel. Förhoppningen är att Enberg ska kunna öka konkurrensen i truppen.

– Senaste matchernas resultat har har haft en del att önska och förhoppningsvis kan Niklas ankomst, ihop med de två sista importspelarna Gabriel Desjardins och Kevin Schulzes intåg nästa vecka, spetsa till konkurrensen i truppen och höja nivån i spelet ytterligare, avslutar Georgsson.

Niklas Enberg gjorde sex poäng på 48 matcher under den förra säsongen i Tingsryd.