För VIK-målvakten Alexander Skepp och forwarden Villiam Torstensson måste onsdagens säsongsepilog ändå ha varit något alledeles extra.

Övriga spelare?

Såg också ut att njuta. Närkamperna gick att räkna på en hand och Jens Holmströms skratt när han satte kvitteringen till 3–3 i slutet av den andra perioden sade det mesta. Utan att överdriva såg det i långa stunder ut som en match mellan två kompisgäng.

VIK tog i vilket fall ledningen med både 1–0, Kellen Jones, och 2–1, från Emil Wahlbergs klubba, innan Karlskoga beslutade sig för att vända på tillställningen.

Alexander Skepp var fullt godkänd, men lyckades inte stå emot när matchen stod och vägde på 2–2 efter att Juliuz Persson hittat rätt.

Bara några sekunder efter att målvakten räddats av en videogranskning på Axel Lindströms köksvägsförsök så kom 3–2-målet när Gustaf Franzen fick både en och två chanser.

Och efter Jens Holmströms "glädjemål" var det återigen gästerna som satte sig själva i förarsätet när Dennis Fröland gjorde 4–3 i upptakten av tredje.

Trots att det hela tiden kändes extremt avslaget så letade sig målen in ändå.

Som när VIK-kaptenen Alexander Lindqvist–Hansen kvitterade med drygt fem minuter kvar.

Eller när Erik Ullman avgjorde med 58:29 på klockan.

Parallellt vann båda topplagen, Leksand och Västerås, sina respektive matcher stort. Något som innebär att Leksand vinner slutspelsserien och ställs mot AIK i playoff (bäst av tre matcher) – där vinnaren får spela direktkval mot Mora för att nå SHL.