"VIK Kvalresan blev en succé! Nu gör vi en ännu större satsning! Emil har antagligen lägsta spelarbudgeten i HA. Vi vill hjälpa honom med ett rejält tillskott! Därför startar vi nu insamlingen 'VIK Sommar-Swish'", skriver fansgruppen på sin Facebook-sida.

Under kvalserien i våras samlade man in 108 000 kronor för att ge VIK-spelarna optimala förutsättningar, främst för att få den långa och dyra Norrlandsresan att gå ihop.

Den här gången ska pengarna gå oavkortat till sportchefen Emil Georgssons lagbygge. Målet är att få så många som möjligt att bidra med 150 kronor per sommarmånad (juni, juli och augusti), då det är hockeyuppehåll.

"Kan vi bli 1000 personer som gör detta blir det fantastiska 450 000:- som kommer göra stor skillnad i lagbygget", skriver man på Facebook-sidan.

Västerviks IK:s ekonomi har varit en följetong hela vintern och våren. Klubben tvingades be kommunen om ett extraordinärt föreningsstöd för att klara det nya kapitalkravet för allsvenska klubbar och i sista stund gick överenskommelserna i lås.

Läget är dock fortfarande utsatt och enligt ordföranden Dan Nilsson kommer man att tvingas vidta ytterligare åtgärder.

– Det kommer att hända grejer, men vad är inget jag vill gå in på just nu, sa Nilsson i en intervju med VT i slutet av april.