För den unge skåningen Ragnevad blev det också bara en periods spel när Mattias Karlin valde att skicka in målvaktsettan Emil Kruse efter pausen.

Även om läckaget bakåt sedermera stoppades så var VIK långt ifrån någon poäng när slutresultatet 5–2 lyste upp hallen efter 60 minuters spel.

Mathias From, Daniel Muzito-Bagenda och Philip Broberg hade i tur och ordning ordnat den där 3–0-ledningen från: en retur, ett högt skott från nära håll och en rapp handledare från blålinjen.

Emil Alba tände förvisso VIK-hoppet med ett kliniskt avslut på ett friläge som varade hela vägen från egen blålinje. Men om 1–3 efter halva matchen spelad inte var för sent – så var det för lite.

VIK var inte särskilt skarpa i offensiven heller och när Stockholmarnas poängkung Anton Holm, som precis innan nedsläpp avslöjades klar för en flytt till TPS Åbo av Expressen, gjorde 4–1 så kändes det som den sista spiken i VIK-kistan.

I ett sista desperat försök testade Karlin att plocka målvakten med sju minuter(!) kvar. Något som inte gick vägen då Sam Marklund tackade, tog emot och enkelt lade in 5–1-pucken. Jens Holmström noterades sedan för matchens sista mål, som helt saknade betydelse då bara drygt två minuter återstod att spela av matchen.