VIK genomförde en förstaperiod som vittnade om att Leksand inte var någon övermäktig uppgift. Visserligen hade hemmalaget ett spelövertag och skapade majoriteten av chanserna, men det var oftast ingen jättefara. När Emil Bemström stötte in matchens första mål efter drygt två minuter var det givetvis en mardrömsstart för VIK. Bemström drev på mål och ett smart skott av Jon Knuts bäddade för målet. VIK växte dock in i matchen och fick nödvändig utdelning. Joakim Englund skickade in ett skott från blålinjen och Alexander Wiklund chippade in resterna. Hemmalaget, anförda av en röststark klacksektion, såg genom Jesper Ollas märkliga mål till att ha ledningen med sig in i den första pausvilan. Ollas såg ut att tappa kontrollen på pucken men lyckades tråckla sig förbi två VIK-spelare och skicka in tvåan.

När Olle Alsing, Leksandsback, skickade ut pucken över plexiglaset i slutskedet av den andra perioden fick VIK den biljett in i matchen man sökt under hela mittakten. Ett ganska rappt PP-spel föranledde ett par möjligheter, där en Dan Pettersson-styrning var närmast att överlista Arntzén i LIF-buren. Dessförinnan hade Daniel Bertov pangat in 3–1 för de vitblå efter en lite tilltrasslad situation, som genomgående under perioden kändes kontrollerande och resoluta i sitt agerande.

Den tredje perioden började med att VIK fick ny chans i numerärt överläge. Och återigen skapade man lägen men avsluten var inte av det skarpare slaget. Utvisningen löpte ut men mål blev det strax därefter. Först skällde Conny Strömberg ut allt och alla i Tegera Arena, sedan sköt Oskar Carlsson från blålinjen - ett skott som tog sig över mållinjen med hjälp av Jonas Arntzen.

Artikelbild

| VIK:s Oskar Drugge åker mot båset efter att Leksands Jesper Ollas gjort 2-1.

Målet var en droppslang med energi rakt in i venen hos VIK, som fortsatte diktera villkoren mot ett till synes ängsligt hemmalag. Då dök drömläget upp. Victor Öhman fick snudd på öppet mål efter en patenterad Conny Strömberg-passning men Arntzen tog revansch och nöp pucken. De tillresta VIK-supportrarna satte jublet i halsen. VIK tappade inte enssteget i offensiven när Christopher Fish fällde Matt Carey och fick vila två minuter. Istället rundade Kalle Östman allt och alla och skickade in kvitteringen i spel i numerärt underläge. Dock återtog Leksand ledningen innan utvisningen var över genom Anton Karlsson. Tungt för VIK, som jagat sig ikapp - det skiljde bara 38 sekunder mellan målen. Läget blev såklart tyngre när Georgsson visades ut för hög klubba med tre och en halv minut kvar. Då passade Leksand också på att punktera matchen