VIK jobbar vidare med grundspelet

Motståndet spelar i dagsläget mindre roll. För Västerviks IK:s del handlar det om att sätta sitt eget spel för att nå resultat.

VIK-tränarna har gnuggat in det egna spelet inför matchen mot Karlskrona.

VIK-tränarna har gnuggat in det egna spelet inför matchen mot Karlskrona.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-17 18:00

Det menar huvudtränaren Mattias Karlin inför fredagens hemmamöte med Karlskrona.

– Det är lite samma som mot Björklöven senast. Vi måste göra grunden. Sen vill man naturligtvis se fantasi, men grunden måste dit och vi måste vara skärpta i 60 minuter. I Umeå hade vi ungefär 45 minuter som var riktigt bra och trygga. Det handlar om de små detaljerna att man tar rätt beslut och håller sig till det vi tränat på och snackat om.

Anpassningen efter motståndarna har minskats. Karlin förklarar:

– Om de gör något speciellt i fem mot fem pratar vi givetvis om det. Annars handlar det till 70 procent om vårt eget spel, med 30 procent på powerplay och boxplay, samt om motståndarna har något speciellt.

Vad har du för bild av Karlskrona?

– Jag har inte sett dom så mycket men dom har imponerat generellt, även om de hade det tufft mot Tingsryd (4–0-förlust på onsdagen). De jobbar bra tillsammans med lite färre fixstjärnor även om några sticker ut.

Konkurrensen i VIK-truppen börjar spetsas till. När laget tränade på torsdagen var alla ute på isen och bara Henrik Malmström stod över vissa moment.

– Riktigt bra att det trycker på från den änden. Som det varit tidigare har skadade spelare i princip fått gått in och köra direkt. Nu har vi satt oss i en annan position där vi kanske måste förpassa någon till läktaren, säger Karlin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!