VIK kan förstärka innan premiären

Med skador på flera av backarna håller sportchefen i VIK, Emil Georgsson, ögonen öppna för förstärkningar.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-09-18 13:40

På fredag smäller det: VIK inleder den hockeyallsvenska säsongen med bortamatch mot Modo. På onsdagsförmiddagen genomförde VIK sitt sista ordentliga ispass innan matchen. Man bussar upp till Örnsköldsvik under torsdagen med avresa 08:00 och har endast matchvärmningen på fredagsförmiddagen kvar innan nedsläpp. På onsdagens träning var man visserligen åtta backar men två av dem var Jake Newton som tillhör Oskarshamn, och förra kaptenen Andreas Frisk, som senast provade med Mörrum under en vecka. Saknades gjorde alltså skadade backarna Adam Plant och Henrik Malmström. Sporten kollade därför med sportchefen Emil Georgsson om något nytt kan vara på gång in.

– Vi håller på att kolla och har lite trådar ute men inga svar ännu, svarar Georgsson.

De lånerestriktioner som de hockeyallsvenska klubbarna lyder under gör att klubbarna tänker ett varv till innan man plockar in någon yngre för att bara logga några minuter.

 – Helst vill vi ha in någon som är i matchform och någon som vi kan få nytta av framöver också, säger Georgsson.

Beträffande Newton är han, enligt Georgsson, inte närmare VIK nu än för en vecka sedan. Kostnaden är helt enkelt för hög. Saknades på träningen gjorde också centern Rob Bordson, hans skadeläge inför premiären är oklar i skrivande stund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!