Ingen match är spelad ännu men tre veckor in i säsongen ångrar inte Kristian Westerman att han hoppade på uppdraget.

– Det är bra såhär långt. Vi har ju inte hållt på så länge men det är roligt. Sedan har vi kanske fått ändra lite på det vi hade tänkt från början men det är så det funkar, säger han.

Initialt var det tänkt att duon skulle leda VIK:s a-pojkar, U16-laget, men när vakansen i J18 uppstod valde de att kliva in där istället.

Artikelbild

| Thom Nordin.

– Jag tror att det kanske är lite enklare som första uppdrag när spelarna är äldre.

Som spelare var Westerman en snabbskrinnande målskytt med ett erkänt hett temperament. Frågan är om det temperamentet kommer att visa sig även från bänken.

– Haha, jag tror att jag är lugnare nu, jag har ju varit borta från hockeyn ett tag. Men vi har ju inte spelat match än, så jag ska inte säga för mycket...

Under säsongen kommer J18-laget att träna tre kvällar i veckan och spela matcher på söndagar. Utöver det har de två förmiddagspass med Västerviks Gymnasium.

Artikelbild

| Kristian Westerman under en match mot Tranås.

– Beslutet från min sida har växt fram. De första åren efter att jag lade av var det mest skönt att inte göra något alls, men nu har jag börjat känna ett sug igen och att göra det här ihop med Thom passar bra, säger Westerman.