– Vi är starkare mentalt nu än tidigare matcher vi mött dem. Vi vet att det är en tuff match men vi är inte slagna på förhand, säger Karlin.

Ett aber för VIK-bossen under veckan har varit backsidan. Niklas Enberg är i norr på begravning, Emil Wahlberg har varit sjuk (tränade igår) och Niklas Folin har inte varit på is sedan matchen mot Björklöven i måndags. Lägg till att säsongen är över för Andreas Frisk så kan den matematiskt skicklige räkna ut att det bara varit fyra backar tillgängliga.

– Vi har en plan b, ifall Folin inte kommer till spel, vilket han troligtvis inte gör. Det är att spela Pierre Gustavsson som back. Hade vi fått välja hade vi såklart velat ha honom som forward men vi vet att han grejar det, det blir ingen gigantisk skillnad, säger Karlin, som ser ut att få tillbaka Wahlberg till laguppställningen om inget oförutsett händer.

Artikelbild

Senast mot Björklöven åkte VIK på en svidande förlust (3-2), det var en match som slet hårt på främst forwards.

– De får ju sitt 3–2-mål tidigt i den tredje perioden och då orkade vi inte riktigt mobilisera, även om vi skapade en del lägen. Vi hade fyra-fem forwards som låg på fem minuter mer istid än sitt snitt, det är klart att det tar ut sin rätt. En normal dag med mindre istid på de spelare som är offensivt lagda hade vi rett ut det.

Karlin berättar att han helst inte spelar någon forward mer än 20 minuter under en match och mot Löven loggade flera närmare 22 minuters spel.

I matchserien mot IKO under denna säsong har hemmasegrar varit temat. IKO tog match ett och VIK det senaste mötet lagen emellan.

– Senast så fick vi en bra start men blev lite oroliga efterhand. Det var i en period då vi inte hade vunnit ihjäl oss, vi har kommit en bit sedan dess, säger Karlin.

Som vet att förstaplatsjagande IKO är ett självförtroendeproppat lag.

– Hela deras säsong har typ gått på ett snöre. De kom bra på det från början och har ett bra flow i laget, även om de inte varit lika bra nu på slutet som de var fram till jul.

Glädjande är att forwardsledet, i kontrast till backsidan, är fulltalig. Victor Öhman är fit for fight och inställd på ett hårt välkomnande av sin förra hemmapublik.

– Jag är redo, det blir säkert lite hetsigt men det är jag som sagt beredd på, det är bara kul när det är känslor, säger Öhman, som tränat sedan i onsdags