Tidaholmsfödde Emil Forslund lämnar Tingsryds AIF för spel i Brynäs IF, det meddelar SHL-klubben på sin hemsida under tisdagen.

"Emil är en spelare jag har följt under ett antal säsonger, han är en breddspelare som kommer kunna utvecklas till att ta en stark roll i herrtruppen. Han är skridskoskicklig och ovanligt snabb. Ska bli spännande att följa hans utveckling", berättar Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

De tre senaste säsongerna har snabbe Forslund, 24, spelat allsvenskt med Tingsryd. Den senaste säsongen blev det elva mål och lika många assist på 52 matcher. Ett av målen kom mot VIK.

"Det känns jättekul och stort att få möjligheten och spela i SHL med just Brynäs IF. Speciellt med en så anrik klubb som påvisat en fin utbildning och producerat fram så många talanger. Brynäs är en klubb som ofta är med och slåss i toppen och jag ser fram mot att bli en del av det arbetet. Som spelare är jag en snabb skridskoskicklig forward som ska vara jobbig för motståndarna att möta, jag utnyttjar min snabbhet i spelet och åker runt motståndarna", berättar Emil Forslund för Brynäs hemsida.