För VIK blir torsdagens match den fjärde på sju dagar. Att jämföra med Hästen som bara spelat en under motsvarande period.

– Även om man märker av att det har varit lite tuffare spelschema än vanligt och kroppen helt klart varit piggare, så tror jag det kan vara nyttigt i längden. Under den vanliga säsongen är det ju så här nästan varje vecka, konstaterar VIK:s trotjänare Pierre Gustavsson.

Fyra inledande vinster har tvärt följts upp av två raka VIK-förluster mot Vimmerby och Karlskrona. En negativ trend som Pierre Gustavsson gärna bryter så snart som möjligt.

– Vi går alltid in med inställningen att vinna. Matchen mot Karlskrona var ett steg framåt för oss – och om vi kan steppa upp ytterligare mot Hästen så kan det bli bra.

Framför allt ser Gustavsson två förbättringsområden i spelet.

– Dels behöver vi få till lite mer fart i spelet och dels behöver vi börja spela lite enklare. Mycket hänger ihop och känslan är att det vore bra att komma ut ur egen zon lite snabbare än vad vi har gjort på slutet.

Själv har han placerats i en kedja med nya duon Jacob Bjerselius och Alexander Lindqvist-Hansen.

– Generellt påminner vi nog lite om varandra då alla tre gillar att åka mycket skridskor och pressa högt. Sedan med så många nya spelare, i kedjan men även i laget, så tar det lite tid. Vi har två viktiga matcher kvar av försäsongen och ska försöka göra vårt bästa för att slipa på de sista detaljerna.