Enligt spelaren satt han på båskanten när en man sneglade mot honom och började forma handen som en pistol riktad mot honom.

– Det är klart att jag blev lite skärrad av den händelsen. Särskilt när jag gick fram till honom och frågade vad han höll på med, säger Kim Johansson.

Hoten mot spelaren ska enligt honom själv sedan ha fortsatt med ännu fler gester – däribland handen i en rörelse över halsen – och till sist även verbalt ansikte mot ansikte.

– Jag frågade honom om han mordhotade mig och fick ett läskigt svar tillbaka om att han visst tänkte döda mig, fortsätter Kim.

Han beskriver åskådaren som en äldre man med vanliga kläder, utan något som visade på någon slags klubbtillhörighet.

– Det hela slutade med att en vakt kom fram. Men det kändes så klart inte bra.

Du spelade i den tredje perioden.

– Ja, jag är nog sådan som person. Att jag ändå kan hålla fokus. Det här var dock första gången något sådant stort hände mig... så det är klart att jag fortfarande är lite skärrad.

Kim berättar till sist att han beslutade sig för att inte gå hem efter matchen som han brukar, till sin syster som bor i Oskarshamn.

– Nej, jag blev upphämtad. Det är klart man påverkas lite av allt det som hände där under pausen.

Västerviks IK har tillsammans med spelaren gjort en anmälan mot händelsen. Detta gjordes direkt efter att matchen i Be Ge Hockey-center var slut.

Expressen skriver att en misstänkt man har identifierats.

– Vi hade folk på plats under matchen och jag kan bekräfta att det inletts en förundersökning. Vi har lyckats identifiera en man i publiken som är misstänkt för olaga hot, men han är inte gripen, säger vakthavande befäl till Expressen.

VIK:s sportchef, Emil Georgsson, säger så här till samma tidning:

– Jag vet att polisen var inne i omklädningsrummet en kvart efter matchen. De förhörde Kim och de förhörde även andra spelare i laget och då gjordes en polisanmälan efter att de förhört och skrivit upp.