Sittplats stod upp – Jonas Arntzen hade lämnat bortakassen gapande och Leksand tryckte på för att kvittera VIK:s 1–0-ledning i slutskedet. Då ryckte Alexander Lindqvist Hansen sig fram och satte det förlösande 2–0-målet till PTH-publikens glädje.

– Oftast har vi åkt på ett mål tidigt i tredje och fått jaga. Idag spelade vi smart och resolut och lyckas stänga ner Leksand på ett bra sätt i tredje.

Så lyder Karlins kortfattade analys av varför man tog hem poängen. Han fortsätter:

Artikelbild

| Alexander Lindqvist Hansen gjorde ett och spelade fram till ett annat tom bur-mål.

– Ska jag lyfta fram några punkter så är det offerviljan. Antalet täckta skott kändes extremt från vår sida. Vi spelar med smartness och klarar av att hålla fokuset att ligga på rätt sida. Sedan målvaktsspelet såklart.

Emil Kruse stoppade samtliga 32 Leksandsförsök. Det mesta ganska bekvämt då han hade spelare som Emil Wahlberg och Erik Gustafsson framför sig. De rutinerade backarna hjälpte sin målvakt på ett föredömligt sätt denna kväll.

– Jag ska inte säga att det är hans bästa, men Erik Gustafsson gör en kanonmatch. Han var mycket mer på och bestämd i det han gjorde och tog också ett par initiativ framåt, säger Karlin.

Backen själv håller med.

Artikelbild

| Under vissa sekvenser pressade VIK ner Leksand ordentligt.

– Det är några matcher jag känner att jag varit på den här nivån, sedan kanske det här var min bästa. Skönt att vi klarar av att göra det vi kommit överens om och spela för laget över 60 minuter.

Matchplanen inför var ju att varje femma skulle spela 0–0 – och sedan utnyttja de lägen som bjöds.

Artikelbild

| Emil Alba var tillbaka på allvar – och noterade en assistpoäng.

– Idag räckte det med ett, konstaterar Gustafsson med ett leende.

Kellen Jones var den som klev fram och bröt dödläget i inledningen av den andra perioden. Målet visade sig bli matchvinnande. Emil Alba var tillbaka i en ordinarie formation och fanns med i förarbetet till målet.

– Vi pratade inför om att första målet skulle bli viktigt, speciellt eftersom Leksand är lite pressade och har kniven mot strupen med fem raka förlusten inför matchen. Skulle vi få hål på dem visste vi att de skulle behöva chansa lite, säger Gustafsson.

Karlin fortsätter att berömma sitt lag för hur de anammat spelsättet.

– Den här matchen ger oss något att bygga på för framtiden, säger han avslutningsvis.