Magnus har tidigare varit ordförande i VIK och senaste säsongen var han klubbchef. Numera är Magnus föreningsutvecklare i föreningen.

– Vi ska se till att klubbarnas intressen tas vara. Att ligan utvecklas in rätt riktning Vi är den mest dynamiska ligan som levererar spelare till både till SHL och NHL. Vi ska profilerar ligan i rätt riktning, säger Magnus Nilsson, som har valts in i styrelsen för den kommande säsongen.

HockeyAllsvenskans ägare, vilka är samma som lagen i ligan, har enhälligt beslutat att ta nästa steg i utvecklingen av HockeyAllsvenskan.

– HockeyAllsvenskan är den viktigaste hockeyligan i Sverige. Ligan är tillväxtgeneratorn i svensk ishockey och bryggan mellan amatör och proffs. Ligan har en avgörande roll för svensk hockeys framtid och mycket stort marknadsvärde som produkt, säger AIK:s ordförande Håkan Svensson, nyvald ordförande i AHF HockeyAllsvenskan AB, ett pressmeddelande.

Styrelsen kommer att bestå av Håkan Svensson, AIK, Åke Norström, Leksands IF, Yvonne Anglesjö, Vita Hästen, Magnus Nilsson, Västervik IK, Mikael Salomonsson, IF Björklöven, Torsten Yngvesson, BIK Karlskoga samt Magnus Berglund.

vik