Det berömda första ispasset brukar av många ses som den officiella starten på säsongen.

– Vi har haft fullt fokus på fysträning och fystester i veckan och sedan fick grabbarna chansen att känna lite på isen redan under torsdagen, men det här var såklart något helt annat. Det är kul att se glöden hos spelarna, sade tränaren Roger Forsberg.

Efter spelarpresentationen delades VIK-laget upp i två olika lag, lag röd och lag blå, som inledde med en skottövning inför hemmapubliken.

– Det är väldigt tidigt på säsongen så det är klart att det var lite rostigt på sina håll, men generellt sett tyckte jag det var bra fart både i spel och övningar, fortsätter Forsberg.

För i den efterföljande internmatchen blev det ett högt tempo - även om skärpan i avslutningslägena oftast saknades. Det röda laget vann matchen med 1-0 efter att publikfavoriten Jörgen Karterud överlistat Jonas Fransson i målet.

Det avslutande straffläggningsmomentet bjöd också på ett strålande målvaktsspel innan nyförvärvet från Västerås, Christopher Fish, tillslut överlistade Fransson.

– Det var skönt. Ispasset kändes bra överlag och det var extra kul med så mycket folk på plats. Det blir en härlig stämning i den här hallen, konstaterar Fish.

Artikelbild

| Jörgen Karterud försöker få bort pucken från Victor Öhman och sin målvakt Viktor Östlund under fredagens internmatch.

Noterbart i övrigt: VIK:s nya målvakt Viktor Östlund inte släppte en enda puck förbi sig på hela träningen.

– Det är alltid bra med konkurrens i truppen. Nu väntar två vilodagar innan vi drar igång på allvar på måndag. Den extra fysdelen är avklarad så nu väntar den vanliga träningen igen, avslutar Forsberg.