Sedan 2013 har Pierre Gustavsson tillhört Västerviks IK, då han plockades in från Vimmerby Hockey. Säsongen 2018/19 kommer att bli centerns sjätte säsong i VIK. Han blir den första utespelaren att sätta penna till papper för nästa spelår, sedan han kritat på ett nytt kontrakt, som gäller i ett år.

– Jag behöver inte hymla med att jag trivs väldigt bra i VIK och Västervik. Så det var ett ganska enkelt beslut att ta. Förhandlingarna har pågått ganska länge så det var skönt att få allt klart, säger Pierre.

Att Emil Georgsson är klar som sportchef och Mattias Karlin som tränare tycker Pierre lovar gott för framtiden. Även om det inte nödvändigtvis var därför han skrev på ett nytt kontrakt.

– Nej, det hade jag nog gjort ändå. Fast jag kan knappt sluta tänka på att det känns väldigt spännande. Känslan är att vi har en bra grund att stå på även om inte så många spelare är klara än, fortsätter Pierre.

Har du satt upp några personliga mål?

– Oj, det finns nog ganska många. Men framför allt vill jag utveckla det jag känner att jag är hyfsat bra på. Bli ännu snabbare på skridskorna och hjälpa till att bidra till hela lagets framgångar.

Under den just avslutade säsongen fick Pierre Gustavsson, när det krisade, gå ner och spela back.

– Tanken nu är att bara vara center. Den andra lösningen var inte helt optimal även om det fungerade okej. För det bästa är så klart om forwards får spela forwards och backar spela backar. Så det hoppas jag på, skrattar Pierre.

VIK ger följande kommentar i ett pressmeddelande:

”Jag ser Pierre Gustavsson som en mycket bra center på allsvensk nivå. Jag har ju spelat i samma kedja som PG under två säsonger och vet hur otroligt starkt arbete han lägger ner. Han är en defensiv klippa som är väldigt viktig för laget och jag anser också att han med sin seriösa inställning till träning och andra förberedelser är en viktig förebild för andra spelare i föreningen, säger Emil Georgsson, sportchef”

Sedan tidigare är bara målvakten Viktor Östlund signad till nästa säsong. Vilka som följer duon? Det återstår att se.