LÄS OCKSÅ: Forwarden lämnar VIK för rivalen

LÄS OCKSÅ: VIK:s första påskrift klar – trotjänare förlänger

Med VIK-insamlingen, "kvalresan", som drog in en bit över 100 000 kronor och täckte flygkostnaden till Luleå fanns förhoppningen om ett plusresultat. Men något svagare publiksiffror än väntat gör att så inte blir fallet.

Artikelbild

| Publiktapp. Jämfört med succesäsongen 16/17 var publiken mer svårflörtad i år.

– Det känns okej. När vi satte och oss ner för att budgetera så var vi noggranna med att försöka hålla allt så lågt som möjligt. Sedan ska jag väl erkänna att vi hade hoppats på att få lite större genomslag på det kvalseriepaket, med förmånliga priser, som vi gick ut med. Så därför var fansens insamling extra välkommen. Bara att de visar det stödet betyder enormt mycket för oss, säger Rothlind.

Under själva grundserien har publiksiffrorna också varit något sämre än väntat. Säsongen 2016/17 var det i snitt 1721 åskådare som såg VIK:s hemmamatcher. Medan siffran den här säsongen till slut landade på 1491 per match. Ett tapp på totalt 7329 betalande åskådare.

– Jag har varit inne på det förut... det är en tuff situation och det är vi medvetna om. Men allt handlar om en helhet och vi försöker vända och vrida på det vi har. Just nu sitter vi och håller på med bokslutet som ska vara klart sista april. Efter det vet jag kanske mer, säger Rothlind.

Parallellt pågår också ett arbete i styrelsen om att diskutera organisationens framtida struktur.

– För tillfället ligger allt fokus på att stänga igen den här säsongen. Men jag vet att det förs och har förts diskussioner i styrelsen, även om vi inte har fått några besked därifrån ännu.

Blir du kvar på din post i klubben?

– Det har jag fortfarande ingen kommentar till, avslutar Rothlind.