Ettan och tvåan går vidare till en topp 8-serie där de två bästa ifrån de fyra olika J20-grupperna i division 1 spelar om fyra åtråvärda platser till J20 elitkval.

VIK ligger tvåa med fem poäng till godo på trean Alvesta, vilket innebär seger på lördag hemma mot Värnamo och andraplatsen är fixad. Förlorar man dock samtidigt som Alvesta vinner sin match skiljer det endast två poäng med en match kvar att spela, och då möts VIK och Alvesta i en helt avgörande fight i Västervik. En spännande avslutning väntar med andra ord.

– Det är sex poäng att spela om och vi har ett bra utgångsläge. Visst, det blir tufft nu på lördag mot Värnamo som vi inte har vunnit så många gånger emot, men jag tycker ändå att det känns lovande, säger J20-tränaren Anton Svanström och fortsätter:

Artikelbild

| J20-tränaren Anton Svanström har en god känsla.

– Vi hade ett möte i början av veckan där spelare och ledare kom överens om vad vi ska göra, och vi ska ta sex poäng på de här sista två matcherna, oavsett om vi redan är klara inför sista matchen.

Skulle VIK komma trea väntar istället en fortsättningsserie där endast ett lag går till kval mot J20 elit.

– Vi spelar helst topp 8-serien så klart. Där tror jag att fyra lag går vidare till elitkval, och det är dessutom en tuffare och roligare serie med bra lag, högre tempo och bättre matcher. Jag har en bra känsla inför det som väntar, säger Svanström som hoppas på stöd från Västerviksborna i hemmamatcherna de närmaste två lördagarna då allt ska avgöras.