– Skithäftigt. Det finns inte… Jag vet inte vad jag ska säga. Skithäftigt. Pojkdröm. Allt det där, säger han till Hockeynews.se.

De som följt Wahlbergs resa mot SHL vet att den varit långt ifrån spikrak. Han spelade i Division 2 fram till han var 21 år. Inför säsongen 2011/12 lämnade han moderklubben (Åseda IF) för spel i Hockeyettan med förra VIK-rivalen Vimmerby. Där spelade han fem säsonger och efter säsongen 15/16 hade han bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan.

– Jag var inställd på att lägga av. Vi fick vårt första barn 2014 och skulle få vårt andra barn på sommaren 2016. Då var det tufft att få det att gå ihop med heltidsjobb och spela hockey på Division 1-nivå. Sedan gick Västervik upp på våren och någon vecka frågade de om jag ville komma. Då var jag sugen, men jag ville få det att fungera med familjen. Då fick jag åttamånaderskontrakt, så att jag kunde köra hockey på heltid i åtta månader. Så har det blivit i tre år nu, säger Wahlberg och fortsätter:

– Efter den här säsongen har vi funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra. Då dök det här upp, och det var svårt att säga nej till, säger Wahlberg och syftar på intresset från Oskarshamn. Eftersom jag inte bor i Västervik har varje hemmamatch också varit som en bortamatch. Jag har åkt ner och haft värmning och sedan varit där till matchen. Det har varit lite funderingar på hur allt ska lösas. Det är det som varit fram och tillbaka, men egentligen har jag velat spela hela tiden.

Wahlberg har tagit stora kliv under sina tre säsonger i VIK över tid etablerat sig som en av lagets viktigaste pjäser. Den senaste säsongen började svagt men utvecklade sig till hans kanske bästa i rödblått.

– Det började knackigt som fan. Jag vet inte vad det var. Fick inget att stämma. Vi hade väl Karlskoga hemma där jag kände att det var på väg att vända och då gick jag -3 och var orsaken till alla målen (skratt). Det var sjukt. Sedan petade jag in en balja och sedan rullade det på, säger Wahlberg till Hockeynews.se.

Nu hoppas 29-åringen en sommar utan ”vanligt jobb” ska resultera i att han kommer bättre förberedd än någonsin till säsongsstarten i höst.

– Det är rätt slitigt att hålla på att jobba och sedan försöka göra en bra försäsong också. Det ska bli kul att ha ett tolvmånaderskontrakt och lägga hundra procent på träningen, säger Wahlberg.

I onsdags träffade Wahlberg sina nya lagkamrater för första gången.

– Det var jättekul. Jag har spelat mot alla där. Vissa har jag mött även i Ettan. Jag fick ett jättebra intryck, säger Wahlberg.