Inför bortamatchen mot BIK Karlskoga, som inte blev någon rolig VIK-historia med tanke på 1–9-förlusten, presenterade VIK en värvning. Lukas Wernblom, lovande forward, lånades in från Modo för återstoden av säsongen. Fem matcher har gått sedan dess och Wernblom har gjort ett gott intryck i sin nya miljö. Han har pratat med Hockeypuls.se om första VIK-tiden.

– Det var ingen rolig start (BIK-matchen). Det var en plattmatch där de gjorde mål på allt och alla studsar var emot oss. Men det var skönt för mig att slippa vänta med första målet. Efter den matchen har vi jobbat oss upp successivt och de tre senaste matcherna har varit riktigt bra, säger Wernblom.

På de fem matcher han hunnit avverka i VIK har han noterats för fem poäng. Mot Karlskrona senast kom två mål från hans klubba.

– Det är bara skönt att poängen börjat trilla in nu när jag kommit hit. Nu har det rullat på bra i Västervik och jag har fått mycket förtroende. Jag får spela med offensiva spelare, starta i anfallszonen och spela powerplay. Vi har kommit överens om att jag ska bidra offensivt och det är vad jag vill.

Initialt har Wernblom, som många andra VIK-spelare, bott på Lysingsbadets camping. Det blir det dock ändring på snart då han vid månadsskiftet flyttar till en lägenhet.

– Det har blivit en hel del middagar och hockey med grabbarna nu i början, annars har det varit mycket tv-spel. Det är en jättehärlig grupp och de har tagit emot mig med öppna armar. De är lättsamma och allting har gått lättare än vad jag trodde att det skulle göra. Det är lite varmare här nere också så det är skönt, säger Lukas Wernblom till Hockeypuls.se.

Serien rullar på och snart är det åter dags för VIK att möta Wernbloms klubb Modo. Senaste de drabbade samman var i premiären då VIK övertidsvann. Nästa möte blir kommande söndag.

– Självklart kommer det att bli speciellt, men det är egentligen bara att förbereda sig som inför en vanlig match, säger Wernblom om att ställas mot "sitt" lag.