Poäng efter att ha kvitterat tre gånger

Ett skadedrabbat Västerviks IK gav aldrig upp när laget fick med sig en poäng hem från Karlskrona.

Ken Jäger svarade för två mål när VIK tog en poäng.

Ken Jäger svarade för två mål när VIK tog en poäng.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-11-22 22:11

VIK hamnade i underläge vid tre gånger, men lyckades kvittera alla gånger. Det gjorde att det stod 3–3 efter ordinarie tid och hemmalaget stod segrare med 4–3 efter straffar.

– Det är väldigt blandat. Jag är nöjd att vi kommer tillbaka tre gånger med tanke på att det är på bortaplan. Jag tycker vi gör lite för mycket misstag. Vi ska kunna greja på det ett ganska enkelt sätt. Man måste bli nöjd med det lilla. När vi gör det så tycker jag vi har bra koll på grejerna. Jag tycker att det är vi som för spelet långa stunder, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

På grund av Darren Nowick, lämnade återbud innan matchen, och Dan Petterssons, klev av efter två perioder, skador så tvingades VIK göra om i formationerna.

– Det är inte optimalt. Spelarna tacklar det dock på ett bra sätt. Det gjorde att vi fick gå tufft på flera spelare, säger Mattias.

VIK fick en tuff inledning på matchen och efter fem minuter kunde hemmalaget spräcka nollan, men i mitten av perioden kvitterade Lukas Wernblom till 1–1.

Karlskrona gjorde 2–1 och 3–2, men båda gångerna såg Ken Jäger till att kvittera. Ken missade en straff i tredje perioden.

– Det kunde ha blivit flera mål. Det är bra för laget att vi kan komma tillbaka och det tar vi med oss. Det var en bra match, men vi gjorde lite misstag som kunde ha blivit dyrbara, menar Ken Jäger.

Mål och pass, VIK: Lukas Wernblom 1+0, Ken Jäger 1+0, Adam Plant 0+1, Rob Bordson 0+1, Peter Krieger 0+1.

Karta: NKT Arena Karlskrona
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!