– Jag använder en gammal klyscha: En olycka kommer sällan ensam, säger tränaren Rickard Johansson.

Efter två storförluster i division 1-fotbollen kom ÅFF tillbaka och gjorde en bra match mot serieledande Utsikten i söndags. Ändå blev matchen lite av en mardröm för hemmalaget, som släppte in mål på övertid och tappade en viktig poäng. Dessutom tvingades både försvarsklippan Andreas Johansson och anfallaren Dardan Mustafa att kliva av med skador. Johansson fick en hård tackling mot foten och har undersökts.

– Han fick ett djupare så än vad vi trodde från början, de limmade ihop det på sjukhuset. Det verkar inte vara något som är skadat i foten, det är mest svullnad och smärta och eventuellt någon stukning. Ante hoppar på kryckor just nu, så han är definitivt inte att räkna med till helgens match, säger Rickard Johansson.

Dardan Mustafa bröt matchen i den andra halvleken med smärta i baksida lår.

– Det högg till direkt, och det var ingen vanlig kramp. Det var väl inte helt oväntat efter allt matchande på slutet, sa Dardan Mustafa till Sporten efter matchen.

Några dagar senare säger Rickard Johansson:

– Dardan har haft sin beskärda del av skador och känner sin kropp, men meskeden är kanske lite mer positiva än vi först trodde. Han ska på vidare undersökningar i veckan, och han är inte aktuell till Värnamomatchen. Men det kanske inte behöver bli lika många veckors frånvaro som man tänkte från början.

Även nyförvärvet Ryan Binns haltade ut efter paus, men där är förhoppningen att han ska kunna vara med i nästa match.

– Nu är det som det är. Vi har pigga spelare som kan hoppa in från bänken och visa vad de går för. Titta bara i helgen när Adam (Egnell) och Anton (Hallstensson) blev inbytta och gjorde bra matcher, säger Rickard Johansson.

Ramiel Dias Farias, brassen som hämtades in inför säsongen, har haft en jobbig start i ÅFF med skador och allmänna fysiska problem.

– Han gjorde 90 minuter med U21-laget för ett tag sedan och gjorde det bra. Sen var tanken att han skulle spela 60 minuter i nästa match, men då skadade han baksida lår och är inte aktuell än på ett tag, säger Rickard Johansson.

ÅFF började Division 1 södra med sju poäng på tre matcher, men har nu tre raka förluster.

– Trots allt var det mycket som var bra mot Utsikten senast, vi hade bra energi och pressade på mot slutet. Det känns riktigt tungt att vi inte fick med oss några poäng från den matche, säger Rickard Johansson.