– Det är sjukt stort. Definitivt höjdpunkten i karriären. Jag är riktigt glad och stolt just nu, säger Dominofostrade William Svensson till swebowl.se efter att Sverige säkrat guldet. William med elva medaljer från junior-EM hade förhoppningarna om en medalj när han debuterade i seniorlandslaget i samband med EM i tyska München. I och med att Sverige tog guld i femmanna så blev denna förhoppning en verklighet.

Innan femmannaspelet inleddes på onsdagen var Sverige medaljlöst, men svenskarna fick alltså kliva högst upp på prispallen när de mest prestigefyllda medaljerna skulle delas ut. Efter en stark avslutning i kvalspelet avancerade Sverige från femte till tredje plats under de tre avslutande serierna. William var bäst av svenskarna med sina 1291 på sex serier.

I semifinalen besegrades Danmark 1072–1030 sedan William slagit 192. I den andra semifinalen vann Tyskland mot Italien med 1130–1038. Därmed väntade final mot Tyskland där Sverige stod som segrare med 1051–973 sedan William slagit 205. – I semifinal och final så bowlar vi helt enkelt bättre än motståndet samtidigt som vi hela tiden krigar för varje pinne. Vi har inte många dåliga slag eller misstag och det gör att vi vinner idag, säger William Svensson. Övriga svenskar i laget var Mattias Wetterberg, 214, Mattias Olsson, 200, Pontus Andersson, 205, och Martin Larsen, 227. Detta var Sverige femte EM-guld i femmanna genom tiderna.

Artikelbild

Williams spel under turneringen har kvalificerat honom till andra steget i masters-tävlingen som hålls under torsdagen eftersom han är bland de åtta främsta deltagarna i hela EM.