Vita Hästens 25-åriga nyförvärv är den senaste i raden att gå mellan derbyklubbarna. Fish spelade för Västervik i fjol och ser fram mot att se ett par välbekanta ansikten i Himmelstalundshallen.

– Jag är mycket sugen och det är klart att det är lite speciellt eftersom det är den senaste klubben jag spelade i. Men jag har varit med om det många gånger nu så det är ingen stor grej. Nu är det inte så många spelare kvar heller men det var ett jättebra gäng där också. Frisk, Erik Gustafsson, Pierre (Gustavsson) och dem var ju skitbra grabbar även om vi inte hörs speciellt mycket, säger Hästens nummer 71 när han kliver av efter onsdagsträningen.

Lagen har motsatta formkurvor under försäsongen, i alla fall om man ska gå efter resultaten. Vita Hästen inledde med två segrar och har därefter tre raka förluster. VIK följde upp fyra raka segrar med att falla tungt med 1–6 mot Vimmerby.

Artikelbild

– Jag tycker det är bra med blandat resultat på försäsongen. Man vill aldrig förlora alla och man vill aldrig vinna alla heller. Det finns bra exempel på att man kanske tar det lite för glassigt när man går in i serien då. Om vi har haft sämre prestationer vet vi vad vi ska jobba på också. Det är bra det så det inte kommer under säsongen, säger Fish.

Är det några särskilda detaljer som ni vet måste snäppas upp?

– Det mesta kan ju så klart bli bättre. Vi har ett bra anfallsspel men ska försöka vårda pucken lite mer. Jag tycker vi har lite för mycket pucktapp runt de klassiska blålinjerna och rödlinjen. Vi ska försöka att ha lite bättre puckpondus.

Det där är Leifs ord.

Artikelbild

– Exakt, det har jag lärt mig nu, haha. Men det handlar ju om behålla den i laget och inte ge bort den för lätt. Det tycker jag om och det ska vi fortsätta jobba på.

Christopher Fish stod över förlustmatchen borta mot AIK men annars har han tillhört Vita Hästens förstakedja. Anfallskompisarna Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson är definitivt inga nykomlingar i hallen och Fish trivs i sällskapet.

Artikelbild

– Det funkar bra. Det är jättebra killar som är roliga att spela med. Jag tycker vi kompletterar varandra bra.

Kan du beskriva era olika roller?

– ”Sama” är ju kärnan så klart. En smart center som är riktigt duktig i defensiven och i mittzonen. Han transporterar och fördelar pucken och är stark i anfallszonen. ”Macke” känner ju alla här bättre än jag egentligen. Puckskicklig och båda passningsläggare och avslutare. En smart spelare med luriga pass. Jag försöker vara mer en avslutare och går in lite mer i skiten kanske med mer fysiskt spel. Och vill sätta pucken i nät.