Två säsonger och 68 allsvenska matcher.

Pontus Sjögren som varit förstavalet sedan han kom från Malmö Redhawks kommer inte att skriva på ett nytt avtal med Vita Hästen.

– Nej, det är inget som jag räknar med. Jag har inte fått något bud alls från Hästen, säger 32-åringen till Sporten.

Artikelbild

Förvånad?

– Lite, att jag inte ens fått ett bud i alla fall men så fungerar det i branschen. Det är inga hard feelings. Jag vet hur det går till men jag är lite förvånad att de inte försökt i alla fall.

Sportchefen Leif Strömberg bekräftar att sökandet efter en ersättare är i full gång.

– Jag hade en dialog med Pontus så sent som förra veckan. Det är en bra målvakt, det är inget snack om den saken. Han har hjälpt oss jättemycket här. En bra karaktär men det är olika kostnader på olika positioner som ska fördelas.

Pontus Sjögren lovordar sin tid i Norrköping.

– Två jättebra år. En klubb som kommer att finnas i hjärtat. Jag tycker att jag har presterat bra och har varit topp fem i målvaktsligan i två år. Då har vi ändå legat i botten och kämpat. Jag är tacksam för min tid i Hästen, fortsätter stockholmaren.

Som är inställd på att skriva på för en ny klubb.

– Ja, jag tycker det är roligt att spela och känner fortfarande att jag utvecklas.

Vita Hästen var tidigt ute med att säkra upp Viktor Kokman.

Läs mer: "En spelare som vill ta ett steg i karriären och göra det hos oss i Vita Hästen"

Fredrik Eriksson söker efter målvakten som ska ta upp konkurrensen.

Anton Malmborg som lånades in under säsongen finns med i bilden.

– En spännande målvakt. Det finns lite olika scenarion. Man kan "signa" honom och låna ut Anton, vi ser gärna att han finns i Vita Hästens organisation, säger Leif Strömberg om Malmö-keepern.

Och fortsätter:

– Det finns mycket duktiga målvakter. Vi ser inte att vi ska ta hit någon som ska vara dörröppnare till Viktor Kokman. Det är ett maraton att spela bra varje kväll. "Grizzly" har järnkoll i den här frågan. Han tittar olika alternativ, scoutar och pratar med olika målvakter. Det ska vara någon som passar bra med karaktären på Kokman också.

Efter att säsongen tog slut har Vita Hästen värvat Marcus Fornell.

Emil Eriksson, Jesper Samuelsson, Viktor Kokman, Kevin Elgestål, August Gunnarsson och Arvid Degerstedt har förlängt.

– Vi närmar oss mer. Som jag sagt innan: Det handlar om att bygga en trupp till den trupp vi har, klargör Strömberg som gärna ser att Daniel Josefsson sätter pennan på ett nytt avtal.

– Det är helt och hållet en kostandsfråga. "Josef" är ett helylleproffs och lika bra tränad idag som när han var 25.

Det är även bestämt att Rickard Palmberg, Simon Mitman, Jonathan Tholander, Patrick Nilsson och Nicklas Sjölund inte finns med i Vita Hästens framtidsplaner.