Det finns bara en Jesper Samuelsson. Ambitionen är att det ska finnas 1000 ute bland de lokala företagen i framtiden. Lagkaptenen i helfigur pryder de soptunnor som ska delas ut för att samla in pantflaskor. Hästens spelare ska samla in tomburkarna. Ett sätt att nå ut och samtidigt dra in pengar till föreningen.

– Vi har testkört förra säsongen och tror på det här, sa Yvonne Anglesjö och visade upp Hästen-ikonen i papp, inför supportrar och spelartruppen, på klubbens fans- och supportermöte.

Det, medlemskap, försäsongsbiljetter, målsättning och den planerade Himpa-Harrygruppen informerades det om från Yvonne och säljaren Sara Eriksson.

Spelarna presenterades, bland dem nye Amil Krupic.

– I Malmö hade vi liknande möten, annars har jag aldrig varit med om något liknande. Det är kul, speciellt för mig som är ny i staden och inte känner så många människor här.

– Så som jag blivit omhändertagen här har jag inte blivit i någon klubb tidigare. Jag är väldigt positivt överraskad, sa backen Amil från Kristianstad om den familjära känslan i Hästen.

Tränare Leif Strömberg gav en rapport om läget i truppen.

– Jag skulle vara väldigt orolig om allt vore perfekt nu och varenda pass skulle sitt på bladet. Det jag kan säga är att vi ska vara ruggigt besvärliga utan puck och ett spelande Vita Hästen med puck.

Tränaren tryckte på vikten av transparens, att möta supportrar, att ha kul men ha förmågan att slå om till matchläge. Lättsamme Strömberg avslöjade också sin mörka sida.

– Stygg blir jag i båset om jag får för mycket blå läsk.

En extra "pant-Sama" kan ge utdelning i båset den här säsongen.