Det blev 3–0 till hemmalaget i Österåkers Sportcentrum – dit matchen hade lagts när AIK ville visa upp sig i andra delar av huvudstaden på försäsongen.

Tommy Nilsson inledde med nationalsången och därefter var det AIK för hela slanten.

– Vi har inte matchat på några veckor och det det syntes kanske litegrann, i första perioden tycker jag inte vi kom till. Men det blev bättre och bättre. Dels handlade det om åkvägar, en sådan tajming som kommer just när man spelar matcher, sa Henrik Rommel efter matchen.

Artikelbild

| Henrik Rommel.

Han är truppens senaste nyförvärv och kom in för ett par veckor sedan. Forwarden med tre säsonger i hockeyallsvenskan bakom sig – en i Almtuna och två i BIK Karlskoga – känner sig redan hemma i sin nya miljö.

– Det är roligt att komma hit. Ett sjysst gäng. På planen är det ertt bra gäng också. Jag försöker komma in i allting, det är småsaker som man gör annorlunda här som jag måste suga upp.

Var det segt att vänta på att hitta en klubb under sommaren?

– Det skulle jag inte säga, men sista två veckorna började man bli lite rastlös. Då ville jag komma igång med säsongen. Det blir en liten startsträcka för mig att komma in i det, men jag har kunnat träna bra i sommar så kroppen känns bra, svarade Rommel.

Artikelbild

Varför blev det Hästen?

– Det kändes bra helt enkelt. En bra stad som ligger bra till. Sedan spelar de en rolig hockey, de vill spela med mycket puck.

Artikelbild

Mot AIK fick Rommel se Anton Holm ge motståndarna ledningen i första perioden. I början av den andra hade han ett friläge som han missade. I anfallet efter blev det 2–0 genom Daniel Muzito Bagenda. En tung sekvens för nyförvärvet ...

– Det stämmer, men så är det. Det är bara att skaka av sig. Tur att det kommer i en träningsmatch ändå.

Artikelbild

Både han och tränaren Leif Strömberg tyckte det fanns både bra och dåliga saker att ta med sig från matchen där Max Lindholm spikade slutresultatet till 3–0 i sista perioden.

AIK var bättre, men Strömberg såg även en del positivt.

Artikelbild

– Vi hade fem–sex frilägen, och några andra jävulska lägen också. Vi hade mer rena lägen än vad de hade. Sedan syntes det att vi inte spelat på ett tag men det blev bättre och bättre. Det var en bra genomkörare och det var inget fallrep eller livlina eller så för oss utan ett bra sätt att matcha igång på. Och vi gjorde många bra saker där ute också, sa Hästen-tränaren.

Utöver långtidsskadade August Gunnarsson fick han klara sig utan även forwarden Christopher Fish och backen Jens Hellgren den här gången.

Artikelbild

Hellgren ska definitivt kunna vara med mot Sparta på söndag. Eventuellt också Fish.

Dessutom klev Simon Krekula av matchen mot AIK.

Artikelbild

– Vi vet inte hur läget där än, men det var en smäll, konstaterade Leif Strömberg efter förlusten.