Skadade August Gunnarsson och Erik Borg kommer inte till spel mot Västervik på torsdag. Däremot räknar Strömberg med att Jens Hellgren finns på isen.

– Han fysade i dag men jag hoppas han kan spela. Borg körde skridsko i dag och är inte alls långt bort medan August är lite längre bort, redogör Strömberg utanför dörren till omklädningsrummet.

En ny hemmamatch väntar alltså. Söndagens avslutande minuter mot Sparta Sarpsborg, när Hästen släppte in tre mål och föll, är inget som Strömberg vill uppleva igen.

Även om prestationen innan var positiv.

– Det är bra att vi får matchsituationer. Sist hade vi, milt räknat, kunnat gjort 15 mål utan överdrift. Sen dök upp det upp något som vi inte vill se igen i några matcher. Det dök upp en enorm nonchalans.

– Men nu vill jag se oss komma ut i matchfas igen. Det blir mer matchpuls nu och sen går vi in i ligan så det är bra, konstaterar Strömberg.

Att Vita Hästen har tre raka förluster under försäsongen tar han lätt på. Det är viktigare hur det ser ut under 60 minuter än vem som gör flest mål.

– Jag har varit med om det med BIK Karlskoga en säsong, att vi vann varenda träningsmatch oavsett hur det såg ut. Sen var vi otroligt snarstuckna när serien började.

Då tror man att man är världsmästare?

– Ja, precis. Så jag ser ingenting på det egentligen (resultatet).

Förra säsongen kom Leif Strömberg in som tränare mitt i säsongen. Nu har han kunnat vara med från grunden och forma både truppen och spelet.

– Det är klart att det har en stor betydelse. Men det var mycket som var bra förra året också, så all heder till dem. Jag tycker vi gör bra saker nu också och sen vill vi eskalera vissa saker. Spelet utan puck, att vi är mer dedikerade. Vi har tränat enormt mycket anfallsspel också, säger Strömberg.

Hittills har Viktor Kokman och Marcus Hellgren Smed stått varannan match. Nu är det den sistnämndes tur igen.

– Vi tycker vi har två bra målvakter. De är inte så gamla men sitter ändå på stora erfarenheter, säger Strömberg.