WIBK kom från en riktigt blek insats mot Växjö Utveckling där det blev förlust med 7–16 i söndags.

– Det här var ett fall framåt från vår sida, framförallt försvarsmässigt, säger WIBK:s tränare Stefan Pettersson.

Det märktes inledningsvis på hemmalaget som spelade väldigt tillbakadraget och försökte tålmodigt vänta ut motståndarna.

Artikelbild

| Sargduell, Max Ernstson i kamp om bollen med en motståndare.

I en och en halv period var det en framgångsrik taktik. Hemmalaget ledde tre gånger om fram till 3–3, men sedan drog laget på sig två utvisningar i andra perioden som blev kostsamma. Det utnyttjade CL98 maximalt genom att gå ifrån till 5–3. Ett målmässigt övertag som gästerna aldrig släppte ifrån sig.

Skillnaden mellan lagen var att gästerna från Kalmar tog vara på lägena som bjöds medan hemmalaget inte var lika effektivt. Ett bra exempel på detta var när Max Ernstson fick ett ypperligt läge att kvittera till 7–7, men sköt över. Anfallet efter gjorde CL98 8–6 och minuten senare kom 9–6. Sedan blev det en ganska avslagen tillställning.

– De är spelskickliga. Samtidigt som vi inte har något flyt. Vi missar våra lägen samtidigt som de får göra några enkla för mål, menar Stefan.

Vid en seger hade WIBK haft häng på andraplatsen, men nu skiljer det nio poäng upp till Stenåsa-Sandby-Gårdby.

Artikelbild

| Målvakt. Christopher Malmberg vaktade WIBK-målet.

– Vår målsättning är att komma bland de fyra-fem bästa lagen. Vi siktar på att spela ihop laget ordentligt till nästa säsong, konstaterar Stefan.

Bäst i hemmalaget denna gång var formationen med Christoffer Pettersson, Nils Söderquist, David Samuelsson, Albin Liffner, Gabriel Åberg samt lagkapten Philip Svahn.

Mål och pass, WIBK: Christoffer Pettersson 2+1, Tim Karlsson 2+0, Max Ernstson 1+1, David Samuelsson 1+1, Nils Söderquist 0+2, Philip Svahn 0+1.