– Jag har varit mycket i Västervik på somrarna och tycker att det är fint här. Jag har bott på campingarna i Västervik och Loftahammar, säger Leslie Liu som jobbat i restaurangbranschen i många år och drev sin första restaurang i Trelleborg för snart 20 år sedan.
När han såg Blocketannonsen för restaurang Ginger i Västervik så bestämde han sig för att prata med sin kompis Bo Zhou som är kock.
Kompisarna bestämde sig för att satsa. Bo är restaurangens formelle ägare. Leslie är med och hjälper till.
Leslie och Bo har jobbat ihop tidigare och de trivs bra ihop.
De får snart sällskap av ytterligare en kock som Leslie jobbat med förut och som snart flyttar hit från Uppsala.
– Det är viktigt att vara ett bra team och trivas ihop och det gör vi, säger Leslie.
Restaurangen kommer att heta Wokmaster. Det är unik restaurang som bara finns i Västervik och den är deras eget koncept.
– Vi upplever att viss kinesisk matkultur försvunnit och att många kedjor inte serverar "riktig kinesisk" mat. Därför vill vi ta fram ett nytt koncept för att få fram de riktiga asiatiska smakerna. Jag har själv jobbat i många andra länder som Kanada, Tyskland och Holland och där ligger de tio år före och serverar 90 procent kinesisk style på maten, säger Leslie.
Vad gör er till ett bra team?
– Vi passar ihop och har samma tänk, säger Bo.
Planen är att satsa på lunchbuffé på vardagarna. Restaurangen öppnar första veckan i juni.
– Vi kommer också att servera mongolesisk barbeque. Det finns inte någon annanstans i Västervik, säger Leslie och förklarar att det innebär att restaurangbesökaren plockar ihop råvaror som kocken sedan wokar.