Premiären är i helgen med Holmen Skog rally med start och mål i Norrköping arrangerat av Östgöta BSF. Johan Karlsson, Tjust MK, Maths Johnsson, Ydre MK, Johan Gunnarsson, Tjust MK, och Niklas Gunnarsson, Vimmerby MS, finns med bland de 150 anmälda rallyekipagen.

Andra rallystjärnor som finns med på lördag är flerfaldige svenska mästaren Mats Jonsson, Forshaga, fortåkaren Eddie Hörbing, Laxå och Jennie Lee Hermansson, KAK Motorsport, som tävlar i den fyrhjulsdrivna klassen.

Bland de tvåhjulsdrivna åkarna återfinns Johan Holmberg, Gotland, Patrik Olsson, Norrköping, Tore Sandberg, Vimmerby, och Leif Petersson, Göteborg.

- Vi siktar på topp tio bland de tvåhjulsdrivna bilarna. Det blir hårt med tanke på motståndet men det gick bra i höstas och den känslan har vi kvar, säger Tjusts Johan Karlsson.

Ska ni köra hela Sommarcupen?
- Så är tanken, svarar Johan Karlsson.

Totalt handlar cupen om nio bilklasser; 4wd, 2wd, grupp E och VOC där swmtliga dessa innehåller en klass för A-förare och en för B- och C-förare. Alla Appendix K ingår i samma klass oavsett förarklass.