Banan i Vimmerby och Gnagaredalen mätte 1,8 kilometer och kördes tre gånger, totalt 5,4 kilometer. Alla tre omgångarna räknades sen in i totaltiden.

Med och kämpade om totalsegern i den tvåhjulsdrivna klassen var hemmaförarna Pierre Fransson och Ankarsrumssonen Pelle Eriksson. Pierre hade några tiondelar tillgodo på Pelle efter det första åket. I det andra åket var Eriksson 1,4 sekunder snabbare än Fransson. Finalåket gick till Ankarsrumsföraren Eriksson; 1,47,6 mot Franssons 1,48,4. Totalt var Pelle Eriksson två sekunder snabbare i mål än Pierre Fransson. Trea blev Kjell Fransson, Vimmerby MS.

- Det gick bra till slut och jag är helnöjd med dagen, berättar Pelle Eriksson.

Artikelbild

| Pelle Eriksson och co-drivern Lennart Rosenqvist var snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage i sin WV Golf 3 i Emilsnurren.Foto: Ilkka Ranta

Enda Tjust MK-föraren på plats var Torbjörn Södergren, som slutade på en åttondeplats i ekonomiklassen. Ulf Eriksson, Vimmerby MS, slutade på en 22:a plats efter lite strul i det andra åket.

En som verkligen ville lägga beslag på segerbucklan var Åke Jacobsson, Figeholm, i sin fyrhjulsdrivna Ford Focus WRC, eftersom han körde hårt och var riktigt jämn i alla sina heat. Jacobson slog tvåan Jari Häggman från Gnosjö med hela 9,5 sekunder på de 5 400 metrarna i Gnagaredalen.