Tävlingen är en rallysprint, två specialsträckor på tre kilometer som körs två gånger. Sammanlagd längd är 12 kilometer specialsträcka och totalt 30 kilometer.

Från Tjust MK är fem tävlande anmälda i tre bilklasser. I klassen A-förare startar Christian Larsson i par med Per-Anders Larsson, Linköpings MS, samt Mikael Stark/ Mikael Petersson.

Andreas Wilke med Tomas Olsson i högerstolen startar i B-förarklassen och bland C-förarna finns Tjust MKförarna Niklas Hugosson samt grupp E föraren Viktor Nilsson/ Sabina Nilsson.

Ska man så här innan tävlingen spekulera i vinnare så är

Johan Svensson, SMK Valdemarsvik, är ett starkt kort till att vinna tävlingen. Mikael Stark, Tjust MK, och Christian Larsson, Tjust MK, kan blixtra till samt Andreas Wilke.

Om sina chanser säger Larsson och Stark så här:

- Bilen har varit lite orolig och slängig och nu har vi ändrat på fjädringen så det blir kul att få prova ut den på riktiga skogssträckor, berättar, säger Christian Larsson.

- För min del blir det mera att försöka komma i toppen, helst bland de fem bästa samt inte chansa. Grusunderlag och skogsrallysträckor är inte riktigt min grej, säger Mikael.