Med två klockrena starter och felfri körning, tog Tjust MK föraren Timmo Helgesson två raka kvalheatssegrar i årets Semesterracet i Vimmerby. Därmed gick han vidare till lördagens tävling.

- Jag försökte köra så klokt som möjligt och framför allt hålla undan i täten under mina kvalheat. Volvon jag delar med svärfar är lite enklare köra med än den Saab som jag annars kör i folkrace, konstaterar Helgesson.

Andra förare från Tjust MK som är klara för final är Stefan Johansson. Stefan fick köra tre heat och kom trea, tvåa och etta.

Tjust MK-junioren Filip Göransson fick tolv poäng under sina heat och är vidare till fredagens tävlingsdag. En som det strulade för var Nathalie Helgesson. Hon fick ihop fyra poäng på sina tre heat och därmed var det stopp för fortsatt tävlande.

När undertecknad var på plats under onsdagen fanns två Tjust MK förare på startlinjen: Robert Blomberg i en Saab, samt Dennis Nilsson i en Wolksvagen 1600. I sitt första kvalheat kom Robert trea och Dennis fyra. Dennis fick punktering och "gashäng" under sitt heat och var mindre munter i depån. Förhoppningsvis fick Dennis och mekaniker Jörgen Torlamb ordning på gasen och det kvaddade däcket.

Junioren från Ankarsrum och Vimemrby MS Pontus Eriksson, kom tvåa i sitt första kvalheat.

För de seniorer som nu är klara till lördagen, gäller följande: De 120 bästa seniorerna kör två kvalomgångar. Av dessa kör 72 omgång tre och därefter D, C, B och A-finaler. Samma upplägg gäller för juniorerna och damerna i fredagens tävling.