LÄS MER: Anderson: "Det blir enormt viktigt"

LÄS MER: Så kör lagen i SM-semifinalen

Joel Kling kastades rakt in i hetluften för sitt nya polska ligalag, Lublin, som kvalar för att ta sig upp i högsta polska ligan, Ekstraliga. Och det blev en debut med mersmak. Kling tog 11+2 poäng, och var poängbäst av alla förare i matchen, inkluderat rutinerade förare som Andreas Jonsson och Peter Ljung (Daugavpils).

– Det var väl kanske inget som jag hade räknat med, men jag var ganska bestämd, och ville visa vad jag går för. Men jag hade bra starter, och banan i Lublin passade mig perfekt, säger Joel Kling.

Hemmafansen, cirka 10 000 till antalet i matchen mot Daugavpils, tog genast den unge Dacke-föraren till sina hjärtan.

– Det tog väl cirka tre timmar att ta sig till omklädningsrummet efter matchen, när det skulle skrivas autografer och tas bilder. Men man måste njuta av sådana tillfällen också, säger Joel Kling.

Kling vill gärna ta med sig farten från Polen till kvällens SM-semifinal mot Västervik.

– Det kommer bli tufft, och det gäller att vi går in med 100 procent. Västervik är ett helt annat lag nu än när vi besegrade dem på hemmabana i grundomgången. Men vi visade också i grundserien att vi heller inte är så dåliga, säger Joel Kling som tidigare i år tog JSM-guld i tävlingen där Västerviks Anton Karlsson tog hand om silvret.

Vad är ett drömscenario för er ikväll?

– Det är väl att försöka få med sig så mycket poäng som möjligt till returen borta. Så det gäller gå ut och köra på så mycket det bara går, säger Joel Kling.