LÄS OCKSÅ: Kontraktet klart – stort jobb väntar

LÄS OCKSÅ: VIK:s första påskrift klar – trotjänare förlänger

– Det känns kanon att få knyta till oss Victor som ett offensivt vapen. Han blir en ledande spelare under de kommande två åren att nyttja såväl i fem mot fem-spelet som i powerplay där både skottet och blicken för spelet är av hög allsvensk klass. Han är också stark med puck där han nyttjar både teknik och storlek, säger sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

För visst är Victor Öhman bekant med IK Oskarshamn sedan tidigare. Utöver två säsonger med derbyn där IKO stått som motståndare så gjorde han 44 matcher och åtta poäng i IKO sitt första seniorår.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag trivdes väldigt bra i både klubben och staden det året och känner både gamla och nya ansikten i och runt laget. IKO var ett tufft lag att möta förra säsongen, det känns som att klubben är på rätt väg och det kommer bli två riktigt spännande år på den fortsatta resan framåt, säger Victor Öhman i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Nyckelspelarna lämnar VIK

26-åringen har under sina två säsonger i Hockeyallsvenskan med VIK noterats för 34 mål och 68 poäng på 81 matcher. Och poängproduktion är något han vill fortsätta med.

– Jag ser mig själv som en offensiv spelare som vill göra mål och poäng för att hjälpa laget vinna matcher och komma högt upp i tabellen. Så absolut, jag ska göra allt jag kan för att fortsätta producera och få jubla med publiken i Be-Ge Hockey Center, istället för emot den. Det har varit grymt bra tryck de matcherna vi spelat här, säger Victor, som har skrivit på ett två-årskontrakt.

När Sporten nådde Victor Öhman var han tydlig med att påpeka att han har förståelse för de VIK-fansen som inte är förtjusta av övergången.

– Jag förstår att det kanske sticker i vissas ögon att jag väljer just Oskarshamn. Det gör jag verkligen. Men någonstans var jag tvungen att tänka lite på mig själv och se till min framtida utveckling. Oskarshamn är en förening som har varit med länge. De har stabiliteten blandat med ambitionen att ta sig uppåt, två bitar som jag har sökt efter.

Om de tre åren i VIK säger han följande:

– Det har varit en fantastisk tid där jag upplevt det mesta. Från första året när jag var med och spelade upp i laget i hockeyallsvenskan till det andra året när vi kom trea och var nära att nå playoff till SHL. Och den här säsongen har väl också varit minnesvärd även om det varit tufft både för laget och mig, med tanke på skadan och resultaten.

– Jag är däremot nöjd med det jag har presterat. I år kände jag väl att det fanns mer att ta av spelmässigt. Fast överlag tycker jag ändå att jag har bidragit med det som klubben och jag själv velat.