LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Mingoia till SHL

Och precis som Expressen skrev rör det sig preliminärt om ett kortare låneavtal. Mingoia kommer att stärka upp Rögle BK:s forwardssida under perioden 16 december till 5 januari, då SHL-laget har två forwards (Nils Höglander och Lucas Elvenes) på junior-VM.

"För Västervik handlar detta om att se till flera saker samtidigt, vi vill att VIK ska vara en klubb där man kan utvecklas och Trevor Mingoia har visat att han är värd den här chansen i en högre liga. Samtidigt ska vi inte sticka under stol med att frågan har en ekonomisk aspekt också. Publiktillströmningen till Plivit Trade Hallen har inte varit den vi hoppats under hösten och vi kan inte lägga oss ner och vänta på ett dåligt ekonomiskt resultat utan måste agera på flera olika sätt. På det här sättet har vi ändå 13 forwards i spel och får även en intäkt som vi så väl behöver", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

"Dessutom ger denna uppgörelse med Rögle en god förutsättning för framtida samarbeten med SHL-klubben. Vi och Rögle kan båda dra god nytta av varandra, lånet av målvakten Emil Kruse är ju ett gott exempel på det", fortsätter Georgsson.

Till Rögle BK:s hemsida ger Mingoia följande kommentar:

"Jag är verkligen tacksam mot Västervik som lånar ut mig till Rögle och låter mig få den här möjligheten och även mot Rögle som ger mig en chans att spela i den högsta ligan. Jag är mycket upprymd och förväntansfull. Jag är nöjd med min första tid här. Jag har normalt sett varit den som skjuter och avslutar men här i Sverige har jag blivit mer av en framspelare, det känns som jag utvecklat fler sidor av mitt spel och nu ser jag fram emot att få testa SHL, säger Trevor som reser till Ängelholm under söndagen och tränar med Rögle på måndag förmiddag.

– Jag är spänd och förväntansfull. Jag kommer att göra mitt bästa och försöka passa in så bra som möjligt.

Trevor kommer därmed att missa några matcher för Västervik i allsvenskan:

– Det är såklart olyckligt men samtidigt så kan det ge en positiv effekt framöver, säger Trevor.

Rögles sportchef Chris Abbott är förväntansfull över att få se Trevor i Rögles dress:

– Trevor har gjort en mycket bra första halva i allsvenskan med Västervik. Det är en stark och speedig anfallare som kommer att tillföra en hel del offensiva kvaliteter i vårt lag. Vi ser verkligen fram emot att Trevor ansluter till vår trupp under de kommande fem matcherna och vill tacka Västervik för att de låter det här bli möjligt, säger Rögles sportchef Chris Abbott.