LÄS MER: Fem faktorer som talar för VIK

LÄS MER: Krönika: Ett harmoniskt VIK borde skrämma alla

Den viktige VIK-centern, som imponerat stort under säsongen, är kraftigt på bättringsvägen – men ändå helt borträknad från spel.

– Vi vill inte hålla på att chansa så att andra kanske blir drabbade. Eller att det blir värre för honom. Så det slutgiltiga beslutet att ställa över honom tog vi i förmiddags, konstaterar Karlin.

Inte heller Niklas Folin (nacke) kommer att komma till spel när niondeplacerade VIK går för att ta sig upp det där viktiga lilla hacket i tabellen.

– Om Holmström garanterat är tillbaka kommande vecka så hoppas vi att Folin är det. I Folins fall är det betydligt svårare att säga exakt när han är fullt återställd.

En som däremot var tillbaka i full träning under torsdagen var Philip Rondahl. Enligt Sportens uppgifter kommer succémannen dock lämnas utanför den ordinarie uppställningen.

– Han kommer att spela. Sedan kanske det inte blir bland de tolv, säger Karlin, när frågan kommer på tal.

Så ni kommer att gå runt på tretton forwards?

– Ja.

Via den imponerande styrkedemonstrationen senast mot Pantern (seger 4–1) har VIK satt sig i ett inspirerande läge med fem omgångar kvar att spela. Vid seger mot Tingsryd kan VIK, även matematiskt, ha säkrat det allsvenska kontraktet.

– Vi känner oss inte slagna när vi tittar mot topp åtta. Att vi bara har sex restimmar kvar i bussen är så klart en fördel för oss. Jag tror inget lag hade velat ha en match hemma och fyra borta istället. Så vi har absolut goda förhoppningar.