De senaste åtta åren har Edman tävlat i det danska standardbilsmästerskapet DTC samt kört deltävlingar i ETCC och WTCC-mästerskapen.

Senast Jens Edman körde ett fullt mästerskap i Sverige var när han blev trea i STCC 2001.

- Det var det sista året jag tävlade i ett helt mästerskap i Sverige, men sedan dess har det blivit ett par inhopp i olika svenska klasser. Ett av dem var som gästförare i Camaro Cup och det var något av det roligaste jag gjort, säger Jens Edman i ett pressmeddelande.

- När frågan kom från Bryntesson Motorsport om jag var intresserad av att köra för dem under 2012 så var svaret enkelt. Jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till racingen igen efter ett par års uppehåll och det finns inget bättre sätt att göra det på än tillsammans med Bryntesson Motorsport och Camaro Cup, fortsätter Jens, som numera bor i Kristianstad.

Även Bryntesson Motorsport gör comeback säsongen 2012 efter ett sabbatsår.

- När det blev klart med Jens Edman som förare är motivationen på topp och teamet har byggt en helt ny bil till Jens. Förutsättningarna för teamet och Jens är de allra bästa och planeringen med flera tester är igång. Vi vet att Jens är en mycket duktig och kunnig förare och inte minst en oerhört trevlig person. Denna säsong ser vi framemot med glädje, säger teamchefen Tony Bryntesson i ett pressmeddelande.

Bilen är en Chevrolet Camaro Gen. 5 med en V8 på cirka 440 hp.

Den har manuell växellåda, körs på omönstrade däck (slicks) och drivs med miljöbränslet E85. Camaro Cup-klassen är den största racingklassen i Sverige och körs som riksmästerskap tillsammans med STCC med sex deltävlingar.