Det är arrangörerna bakom RallyMasters och Sommarcupen som har slagit sina kloka huvuden ihop.

- I stället för att konkurrera med varandra enades vi om att samordna våra respektive serier, att göra gemensam sak och skapa en cup där alla förare är välkomna på lika villkor, upplyser organisatörerna.

Tävlingarna det handlar om är Mälarrallyt, som är premiärtävlingen och körs på lördag. Sedan följer Laxå MK:s ESAB-rallyt den 16 juni, SMK Nyköpings Nyckeljakten 7 juli, Kulings MS Kullingtrofén 28 juli, Eskilstuna MK:s EMK-Kannan 1 september, Åtvidabergs MK:s Gruvrundan 29 september, samt finalen den 27 oktober: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Förarna i de åtta tävlingsklasserna inklusive ungdomsrallyt kommer att få dela på minst 150 000 kronor i prispengar.

Från Tjust MK deltar Johan Karlsson med codriver Maths Jonsson. Duons målsättning är att vara med och köra om tätplatserna.

- Vi siktar på topp fem i klassen A-förare grupp H.

- Nästan allt är under kontroll, vi körde med bilen för första gången 1 maj, på Sviestad i RS-serien deltävling två, och det fungerade nästan perfekt. Hade lite knas med motorn så vi bytte kamaxel och nu går det fullt.

Ska ni köra hela serien?
- Jodå, så har vi tänkt, det är ett mycket fint startfält redan på lördag, 50 startande ekipage i vår klass, så det känns lite som en SM-deltävling det här, avslutar Johan Karlsson.